POSEIDON – ovládněte osvětlení a stínění v kancelářích, průmyslu i veřejných prostorech

Moderní řídicí systém osvětlení a stínění je bezdrátový, energeticky úsporný a snadný na ovládání. Vyvinuly a vyrobily ho zlaté české ručičky, ale oblibu si získal u zákazníků po celé Evropě. Už znáte systém POSEIDON®?

Modulární systém nové generace

Systém POSEIDON® je uživatelsky komfortní a energeticky úsporné řešení pro bezdrátové řízení osvětlení a stínění. Navíc zahrnuje i další aplikace, například pro měření vlhkosti a kvality ovzduší nebo řízení přístupů do budov. Hodí se pro instalace jak do malých kanceláří, tak i do velkých komerčních budov nebo výrobních a logistických hal se stovkami svítidel. Je kompatibilní a integrovatelný do většiny systémů automatizace budov. Uplatní se také při řízení venkovního osvětlení na veřejných prostranstvích měst, nádražích či sportovištích. Díky výkonným anténám pokryje signálem jakkoliv rozlehlou oblast.

10 výhod systému POSEIDON®

  1. Ušetří elektřinu díky automatické regulaci osvětlení a detekci pohybu. U komerčních a průmyslových budov uspoří 30–80 % nákladů na osvětlení. V kombinaci s úspornými LED svítidly se vám investice vrátí během 12–36 měsíců.
  2. Zaručí dodržování hygienických světelných a bezpečnostních norem na pracovišti.
  3. Prodlouží životnost svítidel ve vaší firmě, čímž sníží náklady na údržbu budov.
  4. Umožňuje řídit nejen osvětlení, ale i stínění a přístupy do budovy. Zajistí také monitoring kvality ovzduší v místnosti (teplota, vlhkost, CO2).
  5. Díky integraci do nadřazených systémů (MaR) poskytuje monitoring stavu a úrovně osvětlení, upozorní na poruchy svítidel a chyby přístrojů.
  6. Nabízí komfortní a snadné ovládání. Prvky si do systému můžete flexibilně doplňovat.
  7. Jeho bezdrátové provedení umožňuje snadnou a ekonomickou instalaci, stejně jako úpravu při změně dispozic.
  8. Ovladače můžete umístit na libovolné povrchy i do vlhkého a prašného prostředí díky krytí IP65.
  9. Hodí se také pro řízení venkovního osvětlení a vytváření scénického osvětlení budov.
  10. Splňuje požadavky na certifikace šetrných budov LEED, BREEAM nebo WELL, čímž pomáhá zvýšit hodnotu nemovitosti.

Jaké obsahuje POSEIDON® prvky?

  • Vysílače: Slouží k dálkovému ovládání osvětlení a stínění. Stisk tlačítka vygeneruje povel, který je zaslán spárovanému přijímači, aby provedl požadovanou akci – např. rozsvítil světlo v kanceláři nebo stáhl žaluzii.
  • Přijímače: Jsou připojeny přímo k elektrickým zařízením a na základě povelu z vysílače se postarají o jejich zapnutí, vypnutí, stmívání nebo regulaci.
  • Senzory: Monitorují a posílají aktuální informace o teplotě, vlhkosti, obsahu CO2, osvětlení a přítomnosti osob přijímačům nebo do nadřazeného systému pro další zpracování.
  • Ethernetové rozhraní: Umožňuje propojení a komunikaci mezi jednotlivými komponenty systému POSEIDON® a nadřazeným systémem automatizace budov (BMS).

Vývoj a výroba systému zůstává v ČR

Systém POSEIDON® vznikl od A do Z v české společnosti ENIKA. Vývoj a výrobu všech komponent držíme ve vlastních rukou. Proto máme perfektní znalost o fungování systému a rádi ho přizpůsobíme vašim požadavkům. Na rozdíl od konkurentů nenabízíme balíčková řešení, ale navrhneme vám systém na míru. Zároveň jsme výhradními zástupci několika výrobců svítidel, a proto vám dokážeme navrhnout a dodat osvětlení včetně systému řízení. POSEIDON® funguje bezdrátově, což urychlí a zlevní instalaci. Ušetříte na kabeláži a instalační práci, protože odpadá nutnost vysekávat kabely do zdi. I přes využití bezdrátové technologie je POSEIDON® vysoce odolný proti rušení, přenos mezi prvky probíhá na frekvenci 868 MHz pomocí protokolu se zabezpečenou komunikací. Poskytneme vám plnou podporu – bezdrátové nastavení, uvedení do provozu a proškolení v ovládání systému. Konfigurační software od nás získáte zdarma. Na systém POSEIDON® nabízíme také nadstandardní záruku 5 let.

Specifická řešení

Se systémem POSEIDON® se setkáte v kancelářích, průmyslových budovách a veřejných prostorech v České republice i po celé Evropě. V rámci integrace řešení je přizpůsoben i pro specifické použití.

POSEIDON® OFFICE

Instaluje se do prostor různých velikostí, od malých kanceláří přes kancelářská patra až po celé administrativní budovy. Hodí se do novostaveb, ale i pro rekonstrukci budov, a je plně přizpůsoben i pro jednoduchou dodatečnou montáž. Je navržený s důrazem na moderní design, komfort na pracovišti a úsporu nákladů.

POSEIDON® INDUSTRY

Pro instalaci do výrobních hal, skladovacích a logistických center. Splňuje platné normy, zvyšuje bezpečnost práce a šetří náklady na energii a údržbu.

POSEIDON® CITY

Pro řízení venkovního osvětlení – veřejná prostranství obcí, firemní areály, parkoviště, nádraží a sportoviště. Díky časovým plánům a možnosti řídit skupiny svítidel nezávisle na sobě lze svítit efektivněji a zároveň vytvářet scénické osvětlení. Zvyšuje bezpečnost na veřejných prostranstvích a pomáhá redukovat světelný smog. Využijte chytré řízení osvětlení a stínění POSEIDON® i pro své potřeby. V jednom systému získáte jednoduchý nástroj pro úsporu elektřiny, vyšší komfort i bezpečnost. Návrh systému a osvětlení vám připravíme zdarma. Nebo si rovnou napište o testovací sadu a vyzkoušejte si výhody systému POSEIDON® v praxi.