Veřejné osvětlení, jaké ho potřebujeme: Úsporné, bezpečné a on-line

Veřejné osvětlení měst v moderní společnosti považujeme za samozřejmost. Jenže právě díky němu se po setmění můžeme cítit bezpečně, dokážeme se ve městě bez problémů orientovat a nemusíme se bát častých dopravních nehod. Nehledě na to, že pozorovat večerní světla města bývá krásný zážitek pro malé i velké. Veřejné osvětlení je zkrátka nedílnou součástí našeho každodenního života. A právě proto je důležité, jak s ním ve městech pracujeme, jak je celý systém energeticky náročný a jestli se umí přizpůsobovat aktuálním podmínkám. Chytrým řízením veřejného osvětlení mohou města dosáhnout významných úspor a zároveň zlepšit kvalitu života svých obyvatel. Stačí si vybrat efektivní řídicí systém – jako je například Poseidon City z dílny Enika.

Úspora bez kompromisů

Jednou z velkých výhod systému Poseidon City je možnost dosáhnout významné úspory nákladů na provoz veřejného osvětlení. Ne vždy a na všech místech je totiž potřeba plná intenzita světla. V některých případech navíc není ani žádoucí. Díky systému řízení svítidel veřejného osvětlení můžete sami pro světelné body nebo jejich skupiny nastavit časový plán i požadovanou intenzitu. Lze také využít astro mód, který světla spouští podle východu a západu slunce zcela automaticky. Snížením intenzity osvětlení ve správných místech a časech dosáhnete úspory, kterou rozpočet znatelně pocítí. V rámci systému Poseidon City také můžete spotřebu pravidelně kontrolovat, a to nejen jako celek, ale i pro jednotlivá svítidla.

Promyšlené využívání veřejného osvětlení také sníží náklady na jeho údržbu. Zjednodušeně řečeno: svítidla vydrží při snížené zátěži déle. Systém Poseidon City je pro města výhodný také tím, že nevyžaduje žádné měsíční poplatky a řídicí síť je zcela v majetku zákazníka.

Sledujte vše důležité

Monitoring veřejného osvětlení je základ. Vše, co pro efektivní správu veřejného osvětlení potřebujete, najdete v systému Poseidon City pohodlně na jednom místě. O monitoringu spotřeby jsme už hovořili, sledovat můžete ale také stav svítidel, díky kterému budete schopni systematičtěji plánovat jejich údržbu. Kromě toho také po pár kliknutích v systému snadno zjistíte časové plány k jednotlivým svítidlům či jejich skupinám. 

 

Vyšší bezpečnost tam, kde ji potřebujete

Jednou z nejdůležitějších funkcí veřejného osvětlení je zvýšení bezpečnosti veřejných prostor. V místech, kde je to potřeba, můžete bezpečnost a rovnoměrnost osvětlení zajistit nastavením vyšší intenzity světla. Systém Poseidon City také okamžitě nahlásí případnou závadu, aby bylo možné ji co nejdříve odstranit. 

Pohodlné řízení odkudkoliv

Umět vše ovládat on-line a na dálku je dnes nutností. Zkracuje to reakční dobu a zvyšuje pohodlnost použití. V systému Poseidon City můžete odkudkoliv ovládat časové plány, ale také si prohlížet přehledné vizualizace. Díky nim budete mít při rozhodování všechny potřebné podklady. Svítidla lze také sdružovat do přehledných skupin, které se dají snadno ovládat samostatně. 

Ve veřejném osvětlení mají města stále velký prostor k úsporám. A těch lze dosáhnout jednodušeji, než si myslíte. Posuňte řízení veřejného osvětlení do 21. století – ovládejte ho odkudkoliv a s maximální efektivitou. Návrh řídicího systému a vhodná svítidla pro váš projekt vám Enika připraví zdarma a společně s produktovým manažerem najdete řešení, které sedne přímo vašim potřebám. Stačí se ozvat.